I nöden prövas vännen.

Det talesättet har jag fått uppleva i praktiken vid mer än ett tillfälle. Det är inte bara en vän som tagit avstånd när jag har haft det tufft i livet. Och då gör det extra ont. När man inte mår bra, av vilken anledning det än kan vara, så behöver man sina vänner mer än någonsin. En del vänner vet inte hur de ska hantera situationen som uppstått, och därför är det för dem lättare att backa. Jag kan förstå dem, men samtidigt gör det så fruktansvärt ont att utsättas för det svek som det faktiskt är.

Men så finns guldkornen. De som står vid ens sida i vått och torrt. De som hör av sig och frågar ”Men hur är det egentligen?” De som inte går därifrån när man gråter, utan istället erbjuder en axel att gråta ut mot. De som säger ”jag finns alltid här” och faktiskt menar det. De man kan ringa mitt i natten om man behöver. De som alltid har en öppen famn.

Jag har turen att ha några såna guldkorn runt mig. Någon som funnits där länge, någon som funnits i några år, någon som är alldeles ny. Men det de har gemensamt är att de finns där oavsett vad. De gläds med mig när jag är glad och de gråter med mig när jag är ledsen. De backar aldrig undan. Och de vet också att det är ömsesidigt.

Jag är evigt tacksam att jag får ha er i mitt liv! Ni vet vilka ni är… <3

3 comments to “I nöden prövas vännen.”

 1. 1

  On februari 4th, 2012 at 17:52, Sune...the girl said...

  Vet precis vad du menar, många säger att man kan höra av sig precis när man vill..när man tar kontakt så har dom inte tid..säger dom. Jobbigt men tur att du har några guldkorn som är dina riktiga vänner, sånt är viktigt. Kramar om.

  Svar: Ja, jag har sovit en halvtimme nu på dagen, det räckte och det är gött när det är ljust längre nu, vi går mot ljusare tider :)

 2. 2

  On februari 8th, 2012 at 14:59, Suzan said...

  Så sant!

 3. 3

  On februari 8th, 2012 at 20:23, Mogi said...

  Sune, det är skillnad på vänner och vänner. De riktiga vännerna är de som säger att de finns där och faktiskt gör det också. Jag är lyckligt lottad som har flera såna vänner!

  Suzan, eller hur!

Leave a Comment